RECEPT: Jarní závitky

0

Jednou za čas si dám v čínské restauraci Jarní závitky, které mi moc chutnají a tak mě napadlo, že bych je mohla zkusit udělat i doma. Koupila jsem si rýžová papír, který prodávají v každém větším supermarketu a hledala, jak na to.

Najít recept je ale poměrně oříšek a tak jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o jednoduchý a dobrý recept (pro 4 osoby) , podle kterého dělám závitky já. Pokud máte chuť na něco křupavého a smaženého, vrhneme se na to!

_DSC4457

_DSC4458

Mrkev si omyjeme a nastrouháme na struha1dle (stačí na větším), zelí můžeme také nastrouhat, nebo ho pokrájet na malé kousky nožem. Mrkev i zelí dáme do větší misky a přidáme ostatní ingredience, které dobře spolu promícháme. Do další misky si dáme horkou vodu a připravíme si čistý talíř, na který dáme vždy jeden rýžový papír. Ten buď můžeme namáčet přímo do vody, nebo namočit prsty z obou stran a počkat, až papír změkne – bude se nám s papírem o dost lépe pracovat a nepotrhá se.

Na dolní střed papíru dáme směs (cca 3 polévkové lžíce) a začneme motat závitky. A jak závitky motat? Pokud máte dobrý grif, půjde Vám to raz, dva. Raději se před tím ale podívejte na TOHLE video (čas cca 4:30), kde závitky dělají velmi jednoduše a skvěle. Drží a neroztrhají se. Se samotným papírem pracujte opatrně, ať ho zbytečně nepotrháte.

_DSC4466

_DSC4468

Takto zabalené závitky dávejte do rozpáleného oleje (čím rozpálenější, tím lepší) a pečte do zlatova. Závitky nechte 10 minut odležet, jsou potom mnohem lepší a nespálíte si jazyk, jako se to povedlo mě. Podávat můžeme se zeleninou a nebo třeba se sweet chilli omáčkou, do které závitky namáčíme.

_DSC4469

_DSC4471

Po jídle doporučuji skleničku piva, ať Vám slehne. Dejte mi vědět, jak se Vám závitky povedly, dobrou chuť a mějte se krásně, Karolína.

Napsat komentář

Prosím napište komentář!
Vaše jméno