3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

2

Dnes pro Vás mám 3 tipy do kuchyně. Co mít doma VŽDYCKY v lednici? Ať už proto, že nemáte nápad ani náladu vařit večeři, nebo potřebujete udělat něco sladkého, protože Vám přišla návštěva, nebo vás honí mlsná.

Vařím moc ráda, ale nerada u plotny stojím dlouho, takže s jídlem jsem většinou rychle hotová.

TIP č.1- Tortilla Wraps

Seženete je v každém obchodě a večeře je s nimi hotová raz, dva. Můžete je naplnit klasicky masem a zeleninou a pokud Vám maso doma chybí (jako často mě), tortilly budou dobré i se samotnou zeleninou, kterou orestujete na pánvi s trochou koření, nebo sojovou omáčkou.

Naplnit je můžete zrovna tím, co máte v mrazáku. Já tam mám vždycky nějákou zeleninu z německého Kauflandu, kde stojí pár korun a je moc dobrá, nebo je můžete naplnit houbami. V nápadech se meze nekladou a večeře bude hned hotová, tortilly stačí nachvíli ohřat v troubě, nebo mikrovlnce, potřít dresingem, tatarkou nebo kečupem a naplnit.

p.s. Doporučuji se podívat do Lidlu, kde mají zrovna teď mexický týden a mají tam spoustu druhů jak tortill, ale i omáček do nich.

_DSC4886

TIP č.2 – Listové těsto

Listové těsto je moje záchrana a s přítelem ho poslední dobou kupujeme pořád. Nejraději dělám plněné trojhránky, které jen naplním marmeládou, nebo čokoládou a po upečení je posypu moučkovým cukrem. A když mám chuť na něco slaného, postačí mi listové těsto pokrájené na tenké proužky a čedar. Je to rychlovka a moc dobrá. Všichni určitě znáte klasické šneky, nebo listové těsto s párkem. Nejen děti to milují.

_DSC4895

TIP č.3 – 100% Citrónová, nebo limetová šťáva

Nejlepší je mít doma klasický citrón nebo limetky, ale 100% citrónová, nebo limetová šťáva (teď jsem jí poprvé viděla v albertu u živých ryb) se hodí zrovna tehdy, kdy citróny nemáte. My doma pijeme jen vodu, nebo čaj, a vodu s citrónem mám moc ráda. Skvěle osvěží a bude chutnat i návštěvě.

_DSC4903

Co máte doma v lednici vy a vždycky se hodí? Napište mi do komentářů, typů není nikdy dost! Mějte se hezky, K.

2 KOMENTÁŘE

  1. Tak listové těsto máme teď taky pořád v lednici, každý týden z něho děláme nějaké jablkové koláče, které v zimě s přítelem milujeme.
    Beauty by K.

  2. Pěkný článek 🙂 u nás nikdy nechybí plechovka fazolí nebo plechovka rajčat, jednak dlouho vydrží a dá se z nich vždycky něco vykouzlit. I kdyby jen omáčka na topinky 🙂

Napsat komentář

Prosím napište komentář!
Vaše jméno