Dijonský dresing na salát

1

Saláty jíme k večeři poměrně často a je to spolu s těstovinami jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Recept na Caesar salát jsem napsala už před několika měsíci, a tak tu mám i další tip. Většinou sáhnu po zelenině, kterou máme zrovna doma, ale co se mění jen velmi málo, je dresing na salát. Pokud tedy nevíte, co zrovna uvařit, a máte chuť na něco lehkého, nakoukněte do lednice, nakrájejte zeleninu a vrhneme se na dresing.

Na dvě porce dresingu budete potřebovat:

  • olivový olej (asi 2 lžíce)
  • dijonská horčice (2 lžíce)
  • citrónovou šťávu (1 lžíčka)
  • sůl, pepř
  • a vodu (1 lžička)
  • navíc přidávám buď nakrájené bylinky, nastouhaný parmezán, nebo bazalkové pesto

Množství surovin je spíše orientační, vždy se řiďte tím, aby měl dresing krémovou strukturu (podobně, jako klasická horčice). Hodně záleží na tipu dijonské horčice a na její teplotě. Nebojte se do dresingu přidat i parmezán, nebo bylinky. Bylinky přidávám nejraději. Buď čerstvé, nebo ty, které mám v mrazáku. Dobré je také bazalkové pesto, takže přidejte to, co máte rádi, a nebojte se experimentovat 🙂

Z pěti surovin tak připravíte výbornou zálivku. Jednoduchá, ale efektní, to je přesně to, co chci!

Dobrou chuť! Čím ochucujete saláty vy? K.

_DSC5306

1 komentář

Comments are closed.