RECEPT: Houbové rizoto

1

Ahoj všem,

nejprve bych Vás ráda přivítala na zbrusu nových webových stránkách, které jsme vytvořili spolu s mým nejšikovnějším Honzíkem, za což mu moc děkuji. Dnes jsme si pochutnali na houbovém rizotu, které má přítel moc rád. S tímto receptem ho můžete zkusit i vy. Pokud patříte mezi hospodyňky, které rády vaří, ale nerady tráví hodiny u plotny, tento recept si zamilujete, protože příprava i samotné vaření nezabere ani hodinku.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 g rýže (nejlépe basmati)
  • 4 lžíce másla
  • petrželku
  • sůl, pepř
  • 300 g lesních hub (nejlepší jsou čerstvé, ale mohou být i mražené)
  • 1 cibuli, 2 stroužky česneku
  • zeleninový vývar (může být z kostky)
  • 70 g parmazánu (20g na posypání)
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Nakrájenou cibuli a česnek si zpěníme na 3 lžících másla. Přidáme propláchnutou rýži a důkladně promícháme. Přilijeme 500 ml zeleninového vývaru (množství vývaru se může lišit dle typu rýže a doby dušení), osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a podusíme houby, které osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Spolu s hotovými houbami přidáme k rýži i parmezán a zamícháme. Hotové rizoto posypeme parmezánem, a je hotovo 🙂

Dejte mi vědět, jak vám houbové rizoto chutnalo. Hezký zbytek večera, Karolína

houbové rizoto, food, jídlo, vaření, italská kuchyně
houbové rizoto, food, jídlo, vaření, italská kuchyně

1 komentář

Comments are closed.