Měkké vánoční perníčky
Co je nového? Jídlo

Měkké vánoční perníčky

Už dva roky po sobě si každé vánoce nejvíc užívám pečení a zdobení perníčků. Přes rok sice moc nepeču, ale ráda bych to změnila. Největším “problémem” je to, že jsme doma dva a bábovku jíme přinejmenším týden. Před dvěma lety se mi perníčky moc nepovedly. Byly hrozně tvrdé. Minulý rok jsem se ale trefila do černého a perníčky byly měkké hned ten den, kdy jsem je upekla. Přečtěte si recept, který jsem pro vás sepsala. I s receptem na výbornou polevu ->

Recept na měkké perníčky:

  • 400g hladké mouky
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 140g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce medu (nejlépe domácího)
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1 lžička sody

Změklé máslo, žloutky a cukr utřeme metličkovým mixérem a poté přidáme med a koření. Do připraveného těsta přidáme mouku, kakao a sodu. Vypracujeme hladké těsto a alespoň hodinu necháme odležet v lednici. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme připravené tvary. Nejvíce se mi osvědčili srdíčka, vločky a stromečky. Perníčky klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení potřeme ještě teplé perníčky rozšlehaným vajíčkem. Jsou pak krásně lesklé.

TIP: Pokud jsou vaše perníčky tvrdé, dejte do krabice s perníčky rozkrojené jablíčko. Cukroví nasaje z jablka vlhkost a bude tak úžasně měkoučké.

Recept na polevu:

  • 1 bílek
  • 15-20 dkg prosátého moučkového cukru (množství cukru záleží na velikosti vajíčka)
  • 1 kávová lžička citronové šťávy

Moučkový cukr přesyjeme přes jemné sítko, přidáme jeden bílek a lžičku citrónové šťávy. Třeme asi 15-20 minut do té doby, než bude hmota tuhá. Poleva musí držet tvar a nesmí se roztékat. Po ozdobení necháme polevu na perníčkách pořádně ztvrdnout.

Zkoušela jsem perníky zdobit zdobícím pytlíkem i zdobící tužkou a tužka je skvělá. Dá se s ní zdobit přesně a detailně a výsledek je krásný. Doporučuji 🙂

Dobrou chuť a krásný předvánoční čas, Karolína

vánoční perníčky vánoční perníčky vánoční perníčky

Mohlo by se vám líbit

Pupa Milano Sport Addicted

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Soutěž s kosmetikou Catrice

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Alpro setkání blogerek

L’Oréal Paris: Cukrové peelingy Smooth Sugars

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Soutěž / Zaměřeno na rty

L’Oréal Elseve Huile Extraordinaire / Recenze

TOO FACED CHOCOLATE GOLD PALETKA / Recenze

Ořechové hvězdičky s polevou

Brandnooz box květen 2015

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Nepostradatelné produkty na léto

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Domácí levandulový sirup / Recept

Recept / Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

#ze života / Vejška, zkouškové období a státnice

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Inzulínová pumpa a sensory

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Voňavé pohankové palačinky

Yves Rocher Hydra Végétal / Recenze

Tom’ s Burger recenze

Seznamte se / Lush

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Špenátový Quiche se sýrem

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Abeceda make-upu: Dehydratovaná pleť – když krém a voda nestačí

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Jak správně pečovat o pleť? Event se značkou Mixa

Smršť třpytek: Event v MUIP se značkou MAC

SPOTŘEBOVÁNO 1/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Nákupy a novinky / Květen 2018

Babiččino Linecké cukroví

SPOTŘEBOVÁNO 2/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

OUTFIT: Bílé kalhoty

Recenze glukometru Contour Plus One

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Citronová kolečka – slepované cukroví

Jarní event s Klorane / Péče o vlasy a nově i o tělo

Salát s hruškou a brusinkami

Maybelline Blogger School / Kosmetické tipy a triky

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Zell am See – Kaprun, Rakousko – Tyrkysové jezero, Krimmelské vodopády a Kaprun Card

Brandnooz box březen 2015

Outfit: Elegantní kraťasy

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

Recept na skvělou tomatovou polévku

Francouzský slaný koláč Quiche s brokolicí / Recept

Nákupy a novinky / Duben 2018

Březový detox: Event se značkou Weleda

Bourjois krémové oční stíny Satin Edition & Metal Edition

Maybelline Blogger School / Recenze makeupů

Proč a jak zmáchat pleť Fix + od MAC?

Nákupy a novinky / Červen 2018 + soutěž

Houbové rizoto

Anastasia Beverly Hills – Sun Dipped Glow Kit / Recenze

Náš první brandnooz box

Essence event #essenceslavi15

7 kaváren v Praze, kam rozhodně musíte zajít na snídani

Kávový dýchanek s Nespresso

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Event #iamstylista: Hair Makeup revoluce od L’Oréal Paris a rozšíření kolekce Colorista

#ze života / Jak jet na dovolenou a nezbláznit se?

Přírodní balzámy CBD

12 tipů pro ještě lepší makronky

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Vyzkoušeno / NOTE Cosmetics

Srovnání silver šampónů

Testuji pro Cosmopolitan

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Designer Outlet Parndorf – nákupy

Abeceda make-upu: Přírodní kosmetika

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

Jarní novinky Essence: Rozjasňovač mořské panny i hydratační pěna

Abeceda make-upu: Typy pleti

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Květinové dopoledne: Event s Yves Rocher

Dijonský dresing na salát

OUTFIT: Lněné tričko

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

Ořechové košíčky

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Datlové a švestkové RAW kuličky

Bezová šťáva / Recept

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

RECEPT Těstoviny s chřestem

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

PRODUKTY, KTERÉ MI NESEDLY II.

Presstrip s Garnierem

Snídaně s Procter & Gamble

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Recept na Jarní závitky

Lívance bez kynutí

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

Únorové novinky Maybelline / Rozjasňovač Master Chrome a kokosová řasenka Total Temptation

Brandnooz box duben 2015

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Lauren Graham – Rychleji mluvit nedokážu

Vosí hnízda + náplň

Recept na Vánoční kokosové kuličky

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Finlandia Kokos EVENT

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Jojo Moyesová – Zakázané ovoce

Tom Rob Smith – Farma

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Novinky NIVEA / Recenze

Sojové produkty ALPRO

Sluneční ochrana A-DERMA

Recept na čerstvý zázvorový čaj

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Havlíkova Apotéka – Krásná slečna

Marie Claire Beauty Box JARO 2018

Cheesecake, který stojí za to!

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

2 Komentář

  1. Martina Herrmannová

    Perníčky jsme s dcerou vyzkoušeli. Upečené a nazdobené, jsou moooc vynikající (po ochutnání co se zlomilo😊) a také krásné voní 👍foto mám na facebook kde také sdílím recept 😉

    1. Karolina Ondrašíková

      Mockrát Vám děkuji za zprávu, jsem ráda, že se povedli 🙂

      Krásné svátky, Karolína 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *