Měkké vánoční perníčky
Co je nového? Jídlo

Měkké vánoční perníčky

Už dva roky po sobě si každé vánoce nejvíc užívám pečení a zdobení perníčků. Přes rok sice moc nepeču, ale ráda bych to změnila. Největším “problémem” je to, že jsme doma dva a bábovku jíme přinejmenším týden. Před dvěma lety se mi perníčky moc nepovedly. Byly hrozně tvrdé. Minulý rok jsem se ale trefila do černého a perníčky byly měkké hned ten den, kdy jsem je upekla. Přečtěte si recept, který jsem pro vás sepsala. I s receptem na výbornou polevu ->

Recept na měkké perníčky:

  • 400g hladké mouky
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 140g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce medu (nejlépe domácího)
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1 lžička sody

Změklé máslo, žloutky a cukr utřeme metličkovým mixérem a poté přidáme med a koření. Do připraveného těsta přidáme mouku, kakao a sodu. Vypracujeme hladké těsto a alespoň hodinu necháme odležet v lednici. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme připravené tvary. Nejvíce se mi osvědčili srdíčka, vločky a stromečky. Perníčky klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení potřeme ještě teplé perníčky rozšlehaným vajíčkem. Jsou pak krásně lesklé.

TIP: Pokud jsou vaše perníčky tvrdé, dejte do krabice s perníčky rozkrojené jablíčko. Cukroví nasaje z jablka vlhkost a bude tak úžasně měkoučké.

Recept na polevu:

  • 1 bílek
  • 15-20 dkg prosátého moučkového cukru (množství cukru záleží na velikosti vajíčka)
  • 1 kávová lžička citronové šťávy

Moučkový cukr přesyjeme přes jemné sítko, přidáme jeden bílek a lžičku citrónové šťávy. Třeme asi 15-20 minut do té doby, než bude hmota tuhá. Poleva musí držet tvar a nesmí se roztékat. Po ozdobení necháme polevu na perníčkách pořádně ztvrdnout.

Zkoušela jsem perníky zdobit zdobícím pytlíkem i zdobící tužkou a tužka je skvělá. Dá se s ní zdobit přesně a detailně a výsledek je krásný. Doporučuji 🙂

Dobrou chuť a krásný předvánoční čas, Karolína

vánoční perníčky vánoční perníčky vánoční perníčky

Mohlo by se vám líbit

Novinky NIVEA / Recenze

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Lívance bez kynutí

Ořechové hvězdičky s polevou

Srovnání silver šamponů

12 tipů pro ještě lepší makronky

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

Testuji pro Cosmopolitan

Finlandia Kokos EVENT

Tom Rob Smith – Farma

Inzulínová pumpa a sensory

Pupa Milano Sport Addicted

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Tom’ s Burger recenze

Cheesecake, který stojí za to!

Špenátový Quiche se sýrem

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Přírodní balzámy CBD

Náš první brandnooz box

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Designer Outlet Parndorf – nákupy

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Brandnooz box duben 2015

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Ořechové košíčky

Alpro setkání blogerek

Recept na skvělou tomatovou polévku

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Soutěž s kosmetikou Catrice

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Voňavé pohankové palačinky

Datlové a švestkové RAW kuličky

Salát s hruškou a brusinkami

Snídaně s Procter & Gamble

Presstrip s Garnierem

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

RECEPT Těstoviny s chřestem

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Babiččino Linecké cukroví

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Essence event #essenceslavi15

Recept na Jarní závitky

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Brandnooz box březen 2015

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

Sluneční ochrana A-DERMA

Sojové produkty ALPRO

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Recenze glukometru Contour Plus One

Vosí hnízda + náplň

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Citronová kolečka – slepované cukroví

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Dijonský dresing na salát

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Houbové rizoto

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Brandnooz box květen 2015

2 Komentář

  1. Martina Herrmannová

    Perníčky jsme s dcerou vyzkoušeli. Upečené a nazdobené, jsou moooc vynikající (po ochutnání co se zlomilo😊) a také krásné voní 👍foto mám na facebook kde také sdílím recept 😉

    1. Karolina Ondrašíková

      Mockrát Vám děkuji za zprávu, jsem ráda, že se povedli 🙂

      Krásné svátky, Karolína 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *