RECEPT: Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

0

Určitě to znáte. Musíte vařit večeři a doma toho moc nemáte. Na nákup se Vám vůbec nechce a tak vymýšlíte, co uvaříte. Nevím, jak Vám, ale mě se tohle stává poměrně často. A někdy z toho vytvořím dobrotu. Přece se říká, že méně je někdy více. U jídla to platí dvojnásob. Rajčatovo houbová omáčka tak vznikla poměrně náhodou…

Tenhle recept na rychlou a výbornou večeři můžete vylepšit i další přísadou, záleží na tom, co máte rádi a co máte doma. Omáčka bude skvělá i s kuřecím masem.

Na rajčatovo houbovou omáčku budete potřebovat:

– 1 cibule, česnek (bude stačit 1 stroužek)

– 3 rajčata

– hrstku hub

– sůl, pepř, koření, olivový olej

– 80 g nivy

– 6 lístků bazalky

– parmezán na ozdobu

– těstoviny (TIP: skvělé čerstvé těstoviny Nonna Mia má Lidl, jsou hotové za 8 minut)

Postup:

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, houby a necháme podusit. Mezi tím si dáme vařit těstoviny a vodu dostatečně osolíme.

Do omáčky přidáme sůl, pepř, popřípadě jiné koření a nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit. Na konec přidáme nakrájenou bazalku a česnek. Hotové jídlo ozdobíme parmezánem a je hotovo.

Velmi jednoduchá a skvělá rajčatovo houbová omáčka, která se hodí nejen k těstovinám!

Mějte se krásně, Karolína