Špenátový Quiche se sýrem
Co je nového? Jídlo

Špenátový Quiche se sýrem

Krásný den všem,

díky kurzu v MUIP jsem z blogování a psaní článků poměrně vypadla. Článků jsem sice psala dost, protože mám novou práci, kde se článků píše dost, ale na blog jsem toho bohužel moc nedávala. Kurz a první měsíc v práci mě zaměstnal až až.

Dneska ráno jsem se ale probudila s tím, že na blog napíši recept. Už delší dobu se totiž chystám vařit slaný, francouzký koláč – Quiche. Včera jsem si sice potřebné ingredience koupila (taky jsem kvůli tomu šílela 10 minut před zavíračkou v obchodě), ale myslela jsem si, že mám v mrazáku dostatek špenátu. Asi víte, že většina receptů, které na blog dávám v sobě mají buď špenát nebo brokolici.

Na zelené vlně budeme pokračovat i dnes. Připravila jsem pro vás recept na Špenátovo-sýrový Quiche, který se hodí na piknik nebo do práce. Je výborný teplý i studený a to nejlepší na tom je, že je jednoduchý a rychlý.

Problém nastal při přípravě surovin. Zjistila jsem, že špenát v mrazáku není a nemám ani brokolici, kterou jsem chtěla v nouzové situaci použít. Zajela jsem tedy do obchodu a nakoupila železné zásoby. Teď mám plný mrazák i troubu, ve které se peče koláč, který jsem dodělala před chvílí.

Místo receptu bych taky měla psát práci do školy, která má být odevzdaná do 31.7, ale knížky z knihovny jsem si už vyzvedla, takže to snad zvládnu i o den později.

A teď už hurá na recept, protože věřím, že většina z vás nepřišla číst o tom, jak vlastně moje pečení Quiche začalo.

Doba přípravy: 40 minut (+ 40 minut na pečení)

Počet porcí: 4 porce

Na jeden koláč budete potřebovat:

  • těsto na křehký koláč (já kupuji v Bille)

Těsto si můžete udělat i doma z másla, hladké mouky, soli a vody. Prý je to poměrně jednoduché, já jsem to ale nezkoušela.

  • 100 gramů čerstvého špenátu
  • 2 šalotky
  • 3 vejce
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • sýry – já použila lepší Goudu a Nivu
  • několik kapek olivového oleje

Připravte si také formu na koláč, alobal a čočku nebo jinou luštěninu (ta nám pomůže při zatížení těsta).


Troubu jsem si předehřála na 160 stupnů a připravila jsem si těsto, které jsem rozložila do formy a propíchala vidličkou. Na těsto jsem položila alobal a nasypala trochu čočky. Čočku si můžete dát stranou a použít jí při dalším pečení Quiche, na vaření už využít nepůjde.

Takto připravené těsto jsem dala do předehřátě trouby na 8 minut. Někdo těsto nepředpéká, ale říká se, že těsto pak není tolik křupavé.

Mezi tím jsem si připravila náplň. Tu můžete měnit podle toho, na co máte chuť nebo podle toho, co máte zrovna v lednici. Výborný Quiche je i se sušenými rajčaty.

Na pánvi jsem si osmahla na kapce olivového oleje šalotku a po chvíli přidala špenát. Špenát jsem nechala zvadnout. Poté jsem pánev odstavila a nechala směs chvilku vychladnout.

Ve větší nádobě jsem smíchala vajíčka, smetanu a polovinu sýra a přidala do pánve. Nezapomněla jsem osolit a opepřit. V tuto chvíli můžete směs ochutnat a přidat koření podle chuti.

Celou směs jsem nalila do předpečeného těsta a zasypala zbytkem sýra.

Při 160 stupních jsem pekla asi 25 minut, ale myslím si, že ten můj koláč by snesl i méně času. Vždy ho před koncem kontrolujte, záleží na tom, jaký typ trouby máte. Správně upečený Quiche se ve svém středu trochu hýbe.

Ve formě nechte koláč schladnout, pokud byste ho krájeli ještě teplý, rozpadl by se.

tip: Pokud chcete jíst Quiche teplý, dejte porci na pár minut do kontaktního grilu.

Co do slaného koláče dáváte vy? Napište mi do komentářů. Mějte se krásně, K.

qi

Mohlo by se vám líbit

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

12 tipů pro ještě lepší makronky

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Cheesecake, který stojí za to!

Dijonský dresing na salát

RECEPT Těstoviny s chřestem

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Recept na skvělou tomatovou polévku

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Recept na Jahodové knedlíky

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Tom´s burger recenze

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Brandnooz box březen 2015

Recept na Jarní závitky

Houbové rizoto

Náš první brandnooz box

Alpro setkání blogerek

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Novinky NIVEA / Recenze

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Balzámy CBD

Sluneční ochrana A-DERMA

3 TIPY: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Testuji pro Cosmopolitan

Brandnooz box květen 2015

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Voňavé pohankové palačinky

Finlandia Kokos EVENT

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Sojové produkty ALPRO

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Brandnooz box duben 2015

Salát s hruškou a brusinkami

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *