Voňavé pohankové palačinky
Co je nového? Jídlo

Voňavé pohankové palačinky

Když mě vzal Honzík poprvé před několika lety na večeři do Creperie U Slepé kočičky, byla jsem skeptická. Palačinky jsem do té doby znala jen na sladko, ale jelikož jsem měla obrovský hlad (což není žádná novinka), snědli jsme palačinek hned několik. A ty slané jsem si naprosto zamilovala. Tehdy jsem si dala pohankové palačinky s brokolicí, nivou a šunkou a od té doby je děláme v podobné kombinaci i doma. Inspiraci jsem tedy načerpala v samotné Creperii, kterou najdete kousek od Letenského náměstí.

Do receptu jsem opět zařadila brokolici, takže kdo jí nemá rád, může jí vyměnit za vajíčko, nebo za sušená rajčata. V tomhle ohledu se meze nekladou. Já prostě kombinaci sýru a brokolice zbožňuji a pokud to jde, tyto dvě ingredience dávám skoro všude. Musím se v tom ale krotit – cholesterol je momentálně můj velký nepřítel (k obědu jsem dnes měla salát 😀 ).

Na těsto budete potřebovat:

  • 3 lžíce rozpuštěného másla (+ máslo nebo olej na smažení palačinek)
  • 3 střední vejce
  • 400 g pohankové mouky (seženete v DMku, ve zdravých výživách nebo ve větších supermarketech – v Lidlu jí nemají)
  • špetka soli
  • až 800 mililitrů vody (záleží na tom, jakou máte mouku)

Brokolicová náplň:

  • brokolice
  • šunka
  • niva
  • smetana (1 lžíce na palačinku)
  • sůl, pepř

Nejprve jsem si připravila těsto. Smíchala jsem pohankovou mouku a vejce a poté (po menších dávkách) přilévala vodu. Je možné, že vody budete potřebovat méne, nebo naopak více. Záleží na tom, jakou máte mouku a jak velké jsou vejce. Pokud si chcete ulehčit práci, sáhněte po ručním mixéru. Každopádně to jde to i s metličkou. Aby se vám s těstem při smažení dobře pracovalo, nemělo by být moc hutné. Nakonec jsem přidala máslo a špetku soli.

Náplň do palačinek může být různorodá. Platí tu ale to stejné pravidlo, jako u pizzy. Čím méně ingrediencí, tím lépe. Většina ingrediencí se zpracovává přímo na palačince. Já jsem si předtím uvařila brokolici a nastrouhala sýr, abych měla vše po ruce.

Pokud děláte palačinky klasicky na pánvi, přeji pevné nervy. Na pánvi mi palačinky nikdy moc nešly (o dost lepší to bylo s pánví přímo na palačinky), ale s palačinkovačem Russel Hobbs jsme se s Honzíkem ani nedohadovali. Naše kuchyň je totiž malá a když jsme oba hladoví a vaříme spolu, většinou to chce každý dělat jinak, a tak bývá v kuchyni rušno.

Práce s palačinkovačem je poměrně jednoduchá. Stačí ho předehřát a namazat olejem nebo máslem (pamatujte, že máslo je lepší než olej). Plotýnku jsme měli rozehřátou na 2-3 stupni a bohatě to stačilo. Jedna větší naběračka byla na jednu palačinku tak akorát. Po otočení palačinky se můžete pustit do té zábavnější časti – náplně. Šunka, sýr a brokolice.

Na konec stačí palačinku na okrajích přehnout a přidat 1-2 lžíce smetany, sůl a pepř. Tím se vám směs nevylije a vše zůstane tam, kde chcete. Rychlá večeře, která je hotová za pár minut.

p.s. Děkuji portálu Blogerky.cz za super výzvu a značce Russell Hobbs za poskytnutí palačinkovače. Práce s ním je jednoduchá a zábavná. Mňam.

Mějte se krásně, Karolína

Mohlo by se vám líbit

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

Kávový dýchanek s Nespresso

Presstrip s Garnierem

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Recept Domácí burger s gorgonzolou

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Lívance bez kynutí

SPOTŘEBOVÁNO 2/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Sojové produkty ALPRO

Yves Rocher Hydra Végétal / Recenze

Novinky NIVEA / Recenze

Recept na čerstvý zázvorový čaj

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

PRODUKTY, KTERÉ MI NESEDLY II.

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Ořechové košíčky

Únorové novinky Maybelline / Rozjasňovač Master Chrome a kokosová řasenka Total Temptation

Bezová šťáva / Recept

Vyzkoušeno / NOTE Cosmetics

Soutěž / Zaměřeno na rty

Recept na skvělou tomatovou polévku

Měkké vánoční perníčky

Pupa Milano Sport Addicted

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Babiččino Linecké cukroví

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Březový detox: Event se značkou Weleda

Dijonský dresing na salát

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

L’Oréal Paris: Cukrové peelingy Smooth Sugars

Recenze glukometru Contour Plus One

Ořechové hvězdičky s polevou

Cheesecake, který stojí za to!

Špenátový Quiche se sýrem

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Tom Rob Smith – Farma

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

12 tipů pro ještě lepší makronky

Abeceda make-upu: Přírodní kosmetika

Bourjois krémové oční stíny Satin Edition & Metal Edition

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Sluneční ochrana A-DERMA

Nákupy a novinky / Květen 2018

Vosí hnízda + náplň

Nákupy a novinky / Duben 2018

Soutěž s kosmetikou Catrice

Maybelline Blogger School / Recenze makeupů

Maybelline Blogger School / Kosmetické tipy a triky

Abeceda make-upu: Typy pleti

OUTFIT: Lněné tričko

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

TOO FACED CHOCOLATE GOLD PALETKA / Recenze

Brandnooz box březen 2015

Tom’ s Burger recenze

Finlandia Kokos EVENT

Inzulínová pumpa a sensory

Lauren Graham – Rychleji mluvit nedokážu

Jak správně pečovat o pleť? Event se značkou Mixa

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Essence event #essenceslavi15

SPOTŘEBOVÁNO 1/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Snídaně s Procter & Gamble

Přírodní balzámy CBD

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Recept na Jarní závitky

Květinové dopoledne: Event s Yves Rocher

Francouzský slaný koláč Quiche s brokolicí / Recept

Brandnooz box duben 2015

Datlové a švestkové RAW kuličky

Cestování – Torre A Mare, Itálie

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Jarní novinky Essence: Rozjasňovač mořské panny i hydratační pěna

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

OUTFIT: Bílé kalhoty

Smršť třpytek: Event v MUIP se značkou MAC

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Designer Outlet Parndorf – nákupy

L’Oréal Elseve Huile Extraordinaire / Recenze

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Alpro setkání blogerek

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Testuji pro Cosmopolitan

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

Salát s hruškou a brusinkami

Srovnání silver šampónů

Houbové rizoto

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Abeceda make-upu: Dehydratovaná pleť – když krém a voda nestačí

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

RECEPT Těstoviny s chřestem

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Citronová kolečka – slepované cukroví

Marie Claire Beauty Box JARO 2018

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Náš první brandnooz box

Recept / Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

Jarní event s Klorane / Péče o vlasy a nově i o tělo

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Event #iamstylista: Hair Makeup revoluce od L’Oréal Paris a rozšíření kolekce Colorista

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Brandnooz box květen 2015

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *