Babiččino Linecké cukroví
Co je nového? Jídlo

Babiččino Linecké cukroví

Vánoce sice ještě nejsou za dveřmi a venku nevoní svařák, ale i já už letos pokukuji po vánočních receptech a dekoracích. Tento rok se chci zaměřit i na pár raw receptů a tak hledám inspiraci všude možně. A proto si myslím, že je ten pravý čas se s vámi podělit o ty nejlepší osvědčené recepty na vánoční cukroví. Začala jsem s touto sérií už minulý rok a pokud máte vyzkoušet alespoň jedno cukroví z mého blogu, vsaďte na klasické vanilkové rohlíčky. Postupů je na internetu spousta, já jsem ale přesvědčená o tom, že to naše těsto je nejlepší. Recepty jsem dostala od babičky mého přítele a pokaždé to bylo to nejlepší cukroví, které jsem kdy ochutnala. Nejsou to žádnéDIArecepty, ale já si dám raději měně “nešizeného” cukroví a pochutnám si. Už se nemůžu dočkat letošního pečícího maratonu. Pečení a zdobení cukroví mě totiž hrozně baví.

Na jednu dávku křehkého lineckého cukroví potřebujete (my pečeme vždy alespoň tři dávky):

  • 25 dkg hladké mouky
  • 18 dkg másla (na máslo myslete předem a vyndejte si ho z lednici dříve – ať není tak tuhé.)
  • 12 dkg cukru
  • 2 žloutků
  • citrónová kůra
  • + marmeládu na náplň (nejlepší je kyselá a bez zrníček)

Všechny ingredience smícháme a pomocí metliček vypracujeme těsto. Poté ho necháme alespoň pár hodin odpočinout v lednici, zabalené v potravinářské fólii. Na pomoučeném vále vyválíme vždy tenký plát, ze kterého vykrajíme formičkami různé tvary. Vždy dbejte na to, aby velikost formiček byla přibližně stejná. Nestane se vám tak, že se některé kousky připálí. Cukroví rovnou klademe na plech s pečíčím papírem. Pečeme na 170°C do té doby, než okraje cukroví nezačnou zlátnout. Je dobré cukroví sledovat, protože je doba pečení opravdu krátká – většinou okolo 8 minut, ale každá trouba peče jinak.

Po upečení necháme cukroví dostatečně vychladnout a následně slepíme marmeládou. My máme nejraději kyselé “červené” marmelády bez zrníček, ale dobrá může být i netradiční pomerančová, nebo citrónová náplň.

Jaké linecké cukroví pečete vy? Zkoušíte každý rok jiné, nebo máte osvědčený recept?

Hezký podzim, Karolína

linecké cukrovílinecké cukrovílinecké cukroví

Mohlo by se vám líbit

Cheesecake, který stojí za to!

Voňavé pohankové palačinky

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Brandnooz box duben 2015

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Přírodní balzámy CBD

Finlandia Kokos EVENT

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Recept na Jarní závitky

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Tom’ s Burger recenze

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Houbové rizoto

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Recept na skvělou tomatovou polévku

Novinky NIVEA / Recenze

Dijonský dresing na salát

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

12 tipů pro ještě lepší makronky

Recenze glukometru Contour Plus One

Recept na Vánoční kokosové kuličky

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Srovnání silver šamponů

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

Presstrip s Garnierem

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Testuji pro Cosmopolitan

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Sojové produkty ALPRO

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Tom Rob Smith – Farma

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Špenátový Quiche se sýrem

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

RECEPT Těstoviny s chřestem

Soutěž s kosmetikou Catrice

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Ořechové košíčky

Essence event #essenceslavi15

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

Ořechové hvězdičky s polevou

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Brandnooz box květen 2015

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Citronová kolečka – slepované cukroví

Inzulínová pumpa a sensory

Alpro setkání blogerek

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Designer Outlet Parndorf – nákupy

Brandnooz box březen 2015

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Salát s hruškou a brusinkami

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Pupa Milano Sport Addicted

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Lívance bez kynutí

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Sluneční ochrana A-DERMA

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Datlové a švestkové RAW kuličky

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Vosí hnízda + náplň

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

Náš první brandnooz box

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Snídaně s Procter & Gamble

Měkké vánoční perníčky

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

2 Komentář

  1. Tereza Outcry

    Vypadá to úžasně, už se těším, až si ho dám. 🙂

    1. Karolina Ondrašíková

      Jestli vyzkoušíte můj recept, určitě pošlete na fb nebo do emailu fotku 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *