Babiččino Linecké cukroví
Co je nového? Jídlo

Babiččino Linecké cukroví

Vánoce sice ještě nejsou za dveřmi a venku nevoní svařák, ale i já už letos pokukuji po vánočních receptech a dekoracích. Tento rok se chci zaměřit i na pár raw receptů a tak hledám inspiraci všude možně. A proto si myslím, že je ten pravý čas se s vámi podělit o ty nejlepší osvědčené recepty na vánoční cukroví. Začala jsem s touto sérií už minulý rok a pokud máte vyzkoušet alespoň jedno cukroví z mého blogu, vsaďte na klasické vanilkové rohlíčky. Postupů je na internetu spousta, já jsem ale přesvědčená o tom, že to naše těsto je nejlepší. Recepty jsem dostala od babičky mého přítele a pokaždé to bylo to nejlepší cukroví, které jsem kdy ochutnala. Nejsou to žádnéDIArecepty, ale já si dám raději měně “nešizeného” cukroví a pochutnám si. Už se nemůžu dočkat letošního pečícího maratonu. Pečení a zdobení cukroví mě totiž hrozně baví.

Na jednu dávku křehkého lineckého cukroví potřebujete (my pečeme vždy alespoň tři dávky):

  • 25 dkg hladké mouky
  • 18 dkg másla (na máslo myslete předem a vyndejte si ho z lednici dříve – ať není tak tuhé.)
  • 12 dkg cukru
  • 2 žloutků
  • citrónová kůra
  • + marmeládu na náplň (nejlepší je kyselá a bez zrníček)

Všechny ingredience smícháme a pomocí metliček vypracujeme těsto. Poté ho necháme alespoň pár hodin odpočinout v lednici, zabalené v potravinářské fólii. Na pomoučeném vále vyválíme vždy tenký plát, ze kterého vykrajíme formičkami různé tvary. Vždy dbejte na to, aby velikost formiček byla přibližně stejná. Nestane se vám tak, že se některé kousky připálí. Cukroví rovnou klademe na plech s pečíčím papírem. Pečeme na 170°C do té doby, než okraje cukroví nezačnou zlátnout. Je dobré cukroví sledovat, protože je doba pečení opravdu krátká – většinou okolo 8 minut, ale každá trouba peče jinak.

Po upečení necháme cukroví dostatečně vychladnout a následně slepíme marmeládou. My máme nejraději kyselé “červené” marmelády bez zrníček, ale dobrá může být i netradiční pomerančová, nebo citrónová náplň.

Jaké linecké cukroví pečete vy? Zkoušíte každý rok jiné, nebo máte osvědčený recept?

Hezký podzim, Karolína

linecké cukrovílinecké cukrovílinecké cukroví

Mohlo by se vám líbit

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Essence event #essenceslavi15

Salát s hruškou a brusinkami

Sluneční ochrana A-DERMA

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Alpro setkání blogerek

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Sojové produkty ALPRO

Houbové rizoto

Finlandia Kokos EVENT

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Voňavé pohankové palačinky

Pupa Milano řada Sport Addicted

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Měkké vánoční perníčky

Cheesecake, který stojí za to!

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Novinky NIVEA / Recenze

3 TIPY: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Brandnooz box březen 2015

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Náš první brandnooz box

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

Brandnooz box květen 2015

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou.

Datlové a švestkové RAW kuličky

Recept na Jarní závitky

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Testuji pro Cosmopolitan

Špenátový Quiche se sýrem

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Recept na skvělou tomatovou polévku

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Recenze glukometru Contour Plus One

Brandnooz box duben 2015

12 tipů pro ještě lepší makronky

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Recept na Jahodové knedlíky

RECEPT Těstoviny s chřestem

Tom´s burger recenze

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Balzámy CBD

Dijonský dresing na salát

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

2 Komentář

  1. Tereza Outcry

    Vypadá to úžasně, už se těším, až si ho dám. 🙂

    1. Karolina Ondrašíková

      Jestli vyzkoušíte můj recept, určitě pošlete na fb nebo do emailu fotku 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *