Babiččino Linecké cukroví
Co je nového? Jídlo

Babiččino Linecké cukroví

Vánoce sice ještě nejsou za dveřmi a venku nevoní svařák, ale i já už letos pokukuji po vánočních receptech a dekoracích. Tento rok se chci zaměřit i na pár raw receptů a tak hledám inspiraci všude možně. A proto si myslím, že je ten pravý čas se s vámi podělit o ty nejlepší osvědčené recepty na vánoční cukroví. Začala jsem s touto sérií už minulý rok a pokud máte vyzkoušet alespoň jedno cukroví z mého blogu, vsaďte na klasické vanilkové rohlíčky. Postupů je na internetu spousta, já jsem ale přesvědčená o tom, že to naše těsto je nejlepší. Recepty jsem dostala od babičky mého přítele a pokaždé to bylo to nejlepší cukroví, které jsem kdy ochutnala. Nejsou to žádnéDIArecepty, ale já si dám raději měně “nešizeného” cukroví a pochutnám si. Už se nemůžu dočkat letošního pečícího maratonu. Pečení a zdobení cukroví mě totiž hrozně baví.

Na jednu dávku křehkého lineckého cukroví potřebujete (my pečeme vždy alespoň tři dávky):

  • 25 dkg hladké mouky
  • 18 dkg másla (na máslo myslete předem a vyndejte si ho z lednici dříve – ať není tak tuhé.)
  • 12 dkg cukru
  • 2 žloutků
  • citrónová kůra
  • + marmeládu na náplň (nejlepší je kyselá a bez zrníček)

Všechny ingredience smícháme a pomocí metliček vypracujeme těsto. Poté ho necháme alespoň pár hodin odpočinout v lednici, zabalené v potravinářské fólii. Na pomoučeném vále vyválíme vždy tenký plát, ze kterého vykrajíme formičkami různé tvary. Vždy dbejte na to, aby velikost formiček byla přibližně stejná. Nestane se vám tak, že se některé kousky připálí. Cukroví rovnou klademe na plech s pečíčím papírem. Pečeme na 170°C do té doby, než okraje cukroví nezačnou zlátnout. Je dobré cukroví sledovat, protože je doba pečení opravdu krátká – většinou okolo 8 minut, ale každá trouba peče jinak.

Po upečení necháme cukroví dostatečně vychladnout a následně slepíme marmeládou. My máme nejraději kyselé “červené” marmelády bez zrníček, ale dobrá může být i netradiční pomerančová, nebo citrónová náplň.

Jaké linecké cukroví pečete vy? Zkoušíte každý rok jiné, nebo máte osvědčený recept?

Hezký podzim, Karolína

linecké cukrovílinecké cukrovílinecké cukroví

Mohlo by se vám líbit

Abeceda make-upu: Typy pleti

RECEPT Těstoviny s chřestem

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Jarní event s Klorane / Péče o vlasy a nově i o tělo

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Houbové rizoto

Pupa Milano Sport Addicted

OUTFIT: Bílé kalhoty

Brandnooz box duben 2015

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Cheesecake, který stojí za to!

Tom Rob Smith – Farma

Soutěž / Zaměřeno na rty

Abeceda make-upu: Dehydratovaná pleť – když krém a voda nestačí

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Presstrip s Garnierem

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Smršť třpytek: Event v MUIP se značkou MAC

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

Nákupy a novinky / Duben 2018

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

L’Oréal Elseve Huile Extraordinaire / Recenze

Alpro setkání blogerek

Vosí hnízda + náplň

Dijonský dresing na salát

Tom’ s Burger recenze

Lauren Graham – Rychleji mluvit nedokážu

Náš první brandnooz box

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Měkké vánoční perníčky

Kávový dýchanek s Nespresso

Jak správně pečovat o pleť? Event se značkou Mixa

Recept na skvělou tomatovou polévku

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

Salát s hruškou a brusinkami

Recenze glukometru Contour Plus One

Datlové a švestkové RAW kuličky

L’Oréal Paris: Cukrové peelingy Smooth Sugars

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Sluneční ochrana A-DERMA

SPOTŘEBOVÁNO 2/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Bezová šťáva / Recept

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

PRODUKTY, KTERÉ MI NESEDLY II.

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

Bourjois krémové oční stíny Satin Edition & Metal Edition

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Ořechové hvězdičky s polevou

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Testuji pro Cosmopolitan

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

Ořechové košíčky

Srovnání silver šampónů

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Inzulínová pumpa a sensory

Maybelline Blogger School / Kosmetické tipy a triky

Přírodní balzámy CBD

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Marie Claire Beauty Box JARO 2018

TOO FACED CHOCOLATE GOLD PALETKA / Recenze

Lívance bez kynutí

Vyzkoušeno / NOTE Cosmetics

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Novinky NIVEA / Recenze

Soutěž s kosmetikou Catrice

Citronová kolečka – slepované cukroví

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

SPOTŘEBOVÁNO 1/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Francouzský slaný koláč Quiche s brokolicí / Recept

Finlandia Kokos EVENT

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Nákupy a novinky / Květen 2018

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Recept na Jarní závitky

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Recept / Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

Yves Rocher Hydra Végétal / Recenze

12 tipů pro ještě lepší makronky

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

OUTFIT: Lněné tričko

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Essence event #essenceslavi15

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Maybelline Blogger School / Recenze makeupů

Designer Outlet Parndorf – nákupy

Voňavé pohankové palačinky

Snídaně s Procter & Gamble

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Recept na čerstvý zázvorový čaj

Špenátový Quiche se sýrem

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

Brandnooz box květen 2015

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Březový detox: Event se značkou Weleda

Brandnooz box březen 2015

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Event #iamstylista: Hair Makeup revoluce od L’Oréal Paris a rozšíření kolekce Colorista

Únorové novinky Maybelline / Rozjasňovač Master Chrome a kokosová řasenka Total Temptation

Květinové dopoledne: Event s Yves Rocher

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Jarní novinky Essence: Rozjasňovač mořské panny i hydratační pěna

Sojové produkty ALPRO

Abeceda make-upu: Přírodní kosmetika

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

2 Komentář

  1. Tereza Outcry

    Vypadá to úžasně, už se těším, až si ho dám. 🙂

    1. Karolina Ondrašíková

      Jestli vyzkoušíte můj recept, určitě pošlete na fb nebo do emailu fotku 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *