Cheesecake, který stojí za to!

4

Hezký začátek víkendu,

ráda bych se s Vámi podělila o jednoduchý, ale výborný cheesecake, který mám ze sladkých dobrůtek nejradši. Poprvé jsem ho ochutnala u nás v bytečku, když mi ho upekl můj přítel a od té doby jsme ho několikrát pekla i já.

Budete potřebovat:

  • 1/3 kostky másla
  • 3x ricottu (750g)
  • 3 žloutky
  • 1 – 1,5 balení máslových sušenek
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • citronovou kůru ze 3 citrónů
  • 5-6 lžic citronové šťávy

Pokud chcete, můžete na cheesecake přidat ovoce, které máte rádi. Já ráda přidávám jahodovou marmeládu a čerstvé jahody (záleží na vaší fantazii a chuti).

Postup:

Korpus by měl být vysoký alespoň 0,5 cm. Do dortové formy (ideální je velikost 22 cm v průměru) dáme rozdrcené sušenky na prášek a rozpuštěné máslo, které spolu se sušenkami promícháme a udusáme.

Krém je také poměrně jednoduchý.  Smícháme ricottu, žloutky, citronovou kůru, citronovou šťávu, moučkový a vanilkový cukr, celý krém pak rovnoměrně „vylijeme“ na korpus.

Pečeme při 180 stupních do té doby, než začnou okraje hnědnout. Dort necháme vychladnout a můžeme ozdobit marmeládou, ovocem, nebo třeba želatinou. Dort by měl v lednici „odpočívat“ aspoň 24 hodin. Abych byla upřímná, nikdy jsme to celý den nevydrželi a ochutnali dříve.

Doufám, že Vám bude dort chutnat stejně tak, jako nám.

Mějte se krásně, Karolína

cheesecake
cheesecake

4 KOMENTÁŘE

  1. Super recept.. Už se těším až ho vyzkouším. Vypadá to nádherně ! 🙂

  2. Výborný cheesekake ???? Nedalo mi to a zkusila jsem ???? Je opravdu moc dobrý a recept pochopitelný a nekomplikovaný????????????

Comments are closed.