RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem
Jídlo

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Ahoj všichni!

Před pár dny jsem dělala výborné kuřecí maso s ricottou a špenátem a protože je to další jídlo, které se Vám líbilo, a food články Vás baví, mám pro vás recept. Opět je to velice jednoduché a rychlé, tak jdeme na to! Jídlo je hotové do 40 minut a věřte, že si pochutnáte.

Na dvě porce budete potřebovat: 

  • brambory
  • čerstvý baby špenát (asi 3 hrnky)
  • olivový olej (stačí 1-2 polévkové lžíce)
  • 75 g krémového sýru ricotta
  • 3 kuřecí prsíčka
  • nastrouhaný sýr čedar (stačí trocha – na posypání)
  • sůl, pepř, sladká paprika

recept kuřecí maso

Postup:

Nejprve si připravíme brambory, které omyjeme, oloupeme a nakrájíme tak, jak máme rádi. Dáme péct na plech do trouby s kapkou olivového oleje, kterou předehřejeme na 200 stupňů. Předehřeje se nám tak trouba i pro maso.

recept kuřecí maso

Mezi tím si na mírném plameni v pánvičce rozehřejeme olivový olej (opravdu stačí 1-2 polévkové lžíce) a přidáme čerstvý špenát, který tam necháme 3 až 5 minut, aby trochu “povadl”, ale zůstal stále krásně zelený. Potom k němu přimícháme riccotu a vaříme 30 až 60 sekund. A pánev z plotýnky odstavíme.

recept kuřecí maso

recept kuřecí maso

Omyté maso si připravíme tak, že do něj uděláme několik řezů a naplníme přípravenou ricottou a špenátem. Pokud se stane, že maso naříznete hodně a proříznete ho, nic se neděje, také se mi to stalo. Kuře osolíme a opepříme podle chuti a posypeme nastrouhaným čedarem. Nakonec jen dochutíme paprikou, která dodá chuť, i krásnou barvu. Pečeme v troubě asi 20 až 25 minut. 

_DSC8613

recept kuřecí maso

recept kuřecí maso

recept kuřecí maso

recept kuřecí maso

Tak co, zkusíte to také? Vypadá to krásně a je to moc dobré. Mějte krásný den, K.

Mohlo by se vám líbit

Špenátový Quiche se sýrem

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Datlové a švestkové RAW kuličky

Brandnooz box duben 2015

Babiččino Linecké cukroví

Recept na skvělou tomatovou polévku

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

Brandnooz box květen 2015

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

Recept na Jarní závitky

Ořechové hvězdičky s polevou

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Houbové rizoto

Měkké vánoční perníčky

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Alpro setkání blogerek

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Náš první brandnooz box

RECEPT Těstoviny s chřestem

Recept / Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

Voňavé pohankové palačinky

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Cheesecake, který stojí za to!

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Lívance bez kynutí

Dijonský dresing na salát

Recept na Vánoční kokosové kuličky

12 tipů pro ještě lepší makronky

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

Salát s hruškou a brusinkami

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Finlandia Kokos EVENT

Recept na čerstvý zázvorový čaj

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Tom’ s Burger recenze

Citronová kolečka – slepované cukroví

Sojové produkty ALPRO

Ořechové košíčky

Francouzský slaný koláč Quiche s brokolicí / Recept

Brandnooz box březen 2015

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Vosí hnízda + náplň

6 Komentář

  1. No tak to je lahoda! Už vím, co si uděláme o víkendu na oběd. Děkuji za recept.
    Beauty by K. – na blogu najdeš soutěž 🙂

  2. Pěkný recept, určitě vyzkouším,a si s hranolkami nebo kaší 🙂

  3. Úžasný recept! Obohatil jsem pouze o omáčku z rajčat! Děkuji za recept 🙂

    1. moc vám děkuji za komentář a zpětnou vazbu 🙂 hezký den, Karolína

  4. Na kolik stupňů

    1. Karolina Ondrašíková

      Dobrý den,

      každá trouba je jiná, takže těžko soudit. Ale odhaduji cca 180-200 stupňů 🙂

      Hezký den, K.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *