RECEPT: Těstoviny s chřestem

0

Zatím co mi bude hodinku kynout těsto na jahodové knedlíky (ano, poslední dobou se to tu hemží články, které jsou o všem možném, nejen o kosmetice, ale myslím si, že občas je fajn si přečíst něco mimo beauty, ne?), mám pro Vás recept na těstoviny s chřestem. Přihlásila jsem se totiž do výzvy přes blogerky.cz, tentokrát s těstovinami Adriana. Těstoviny Adriana totiž kupujeme nejčastěji. Naučil mě je kupovat Honzík. Takže když jsem viděla tuhle výzvu, zkusila jsem štěstí.

Budeme potřebovat:

  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 citrónu
  • sůl, pepř a čerstvý tymián
  • olivový olej
  • mascarpone
  • těstoviny
  • chřest – bohatě stačí i půlka balení, které se prodává
  • parmezán

Abych byla upřímná, nikdy jsem nic s chřestem nevařila a moc mě zajímalo, jak chutná, takže tohle byla ideální příležitost. Moc jsme si pochutnali, takže se nemusíte bát, že se jídlo nepovede. Snažím se vařit rychlé a snadné recepty, protože nerada stojím u plotny 3 hodiny. A teď už postup.

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

Nejprve si připravíme těstoviny a chřest, protože příprava chřestu trvá nejdéle. Pak už je to rychlovka. Do osolené, vroucí vody dáme těstoviny a vaříme po dobu, která je doporučená na obalu. Chřest umyjeme a odstraníme tvrdé konečky, které jednoduše uloupneme. Jde to velice jednoduše, takže se nemusíte bát – a navíc nám napoví fotka:

těstoviny s chřestem

Konečky buď vyhodíme, nebo schováme na jiný recept. Chřest, který jsme si připravili jednoduše oloupeme na krásné, tenké plátky, se kterými nám pomůže obyčejná škrabka na brambory. Aby se proužky nelámaly, podrže ho ze začátku škrábání uprostřed a potom přehmátněte opět na začátek (koukněte na fotky – řeknou víc, než pár řádků). Proužky jsou pak hezky dlouhé a nebudou se tolik lámat.

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

Na pánvičce rozehřejem olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Po chvíli přidáme chřest, který osmahneme jen krátce (vaří se opravdu chvíli, asi jako brokolice – tak na to pozor) a musí zůstat pořád krásně zelený. Přidáme mascarpone, osolíme, opepříme a přidáme šťávu z půlky citrónu. Pokud se Vám omáčka bude zdát moc hustá, klidně přidejte malinko vody.

Povaříme a nakonec přidáme i těstoviny. Podáváme s nastouhaným parmezánem, který jídlu dodá šmrnc. Doufám, že recept zkusíte a dejte mi vědět, jestli máte chřest rádi. Krásný den, Karolína

TIP pro všechny diabetiky: chřest se do 200g nepočítá, takže pokud ho máte rádi, klidně si ho do jídla dejte více

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem

těstoviny s chřestem