Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec
Co je nového? Jídlo

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

Na farmářských trzích je ještě stále možnost koupit si šťavnaté a hlavně čerstvé ovoce. I když se řídím heslem, že takové ovoce je nejlepší čerstvé a bez cukru, či smetany, najdou se mezi námi ti, kteří říkají, že cukr dokáže zvýraznit onu chuť. A protože máme čersvého ovoce plnou lednici, měla jsem po dlouhé době chuť na malinový koláč. Hlavním pomocníkem v tomto receptu je hrníček. Koláč je výborný na piknik, na snídani i do práce. Voňavý bude na stole do 40 minut. Připravte si tedy 250 ml hrníček a jdeme na to.  

Budete potřebovat:

  • 1/3 kostky másla
  • 2 a půl hrnku polohrubé mouky
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 3 hrnky malin nebo jiného ovoce
  • 2 hrnky mléka
  • 3/4 hrnku třtinového cukru

Postup:

Do velké mísy jsem si vysypala mouku, cukr a změklé máslo a všechno zamíchala ručním mixérem. Pokud chcete na koláči drobenku, teď je ten pravý čas, kdy se rozhodnout. Já jsem si odebrala asi 1/4 těsta ale bude lepší, když drobenky vezmete víc. Záleží ale také na tom, jak velký máte korpus.

Do zbytku těsta jsem přisypanala kypřící prášek a mléko. Pokud se vám bude těsto zdát moc řídké, přidejte polohrubou mouku. Těsto jsem vylila do předem vymazané koláčové formy a na vymazání jsem vzala můj oblíbený kokosový olej a polohrubou mouku.

Na vylité těsto jsem přidala maliny a nakonec drobenku. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte půl hodinky.

Koláč je vláčný, chuť malin skvěle vyniká i spousty cukru a při snídani jsme si s Honzíkem skvěle pochutnali. Tak dobrou chuť a krásné babí léto 🙂 Karolína

Mohlo by se vám líbit

Dijonský dresing na salát

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Brandnooz box březen 2015

Alpro setkání blogerek

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Recept na Jarní závitky

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Cheesecake, který stojí za to!

Špenátový Quiche se sýrem

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Tom´s burger recenze

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Recept na Jahodové knedlíky

Salát s hruškou a brusinkami

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Náš první brandnooz box

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

12 tipů pro ještě lepší makronky

Brandnooz box duben 2015

Voňavé pohankové palačinky

Testuji pro Cosmopolitan

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Recept na skvělou tomatovou polévku

RECEPT Těstoviny s chřestem

Brandnooz box květen 2015

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Houbové rizoto

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

3 TIPY: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

Novinky NIVEA / Recenze

Finlandia Kokos EVENT

Sluneční ochrana A-DERMA

Cestování – Torre A Mare, Itálie

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Sojové produkty ALPRO

3 Komentář

  1. Jan Vobruba

    Pochutnali si i kolegové v práci – všichni chválili 😂😂 a oblizovali se

  2. Vypadá to skvěle. Určitě to zkusím 🙂

    1. Karolina Ondrašíková

      super, tak dej vědět jestli se povedl 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *