Citronová kolečka – slepované cukroví
Co je nového? Jídlo

Citronová kolečka – slepované cukroví

Hezký čtvrtek,

svátky jsou za dveřmi a už tomu neutečeme. Pokaždé to přijde hrozně rychle. Pamatuji si, jak jsem v listopadu obdivovala ségry vánoční výzdobu a už je to tu! Dnes jsem měla poslední den školy, zítra má volno i Honzík, tak se těším na to, až si k snídani uděláme vajíčka, pustíme si vánoční filmy a zažijeme pravou vánoční pohodu. Pomyslný školní maraton mi ale nekončí. Na konci ledna mě čekají státnice a teď o vánočních prázdninách nechci nic podcenit. Ještě než se do tohoto závodu s časem vrhnu, si užívám vánoční atmosféru, jak jen to jde. I vánoční úklid, který dělám letos po několikáté, mě dnes bavil. 

Co už mám ale pár dní hotové, je vánoční cukroví. Tentokrát tu mám recept z vánočního Apetitu. Pekla jsem podle něj letos poprvé. A hned dvakrát. Jako první jsem dělala jsem citronová kolečka s mrazem sušenými jahodami. Těším se, až je u našich všichni ochutnají 🙂 Na pohled vypadají krásně. Co budete potřebovat?

Na kolečka:

  • 210 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučka
  • 140g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry

Na krém:

  • 125 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 25 ml citrónové šťávy
  • 25 ml rumu

Na polevu a ozdobení:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky rumu
  • mrazem sušené jahody

Nezapomeňte na:

  • potravinářskou folii
  • vykrajovátko
  • pečící papír

Postup:

Citronová kolečka: Neprve si připravíme z mouky, cukru, másla, žloutků a citrónové kůry těsto. V potravinářské folii jsme ho nechala dva dny uležet v lednici. Určitě ale bude stačit i den, nebo jedno odpoledne. Před samotným vykrajováním si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem a na plech vykládáme hotová kolečka o tloušce asi 5 milimetrů. Já jsem dělala tenčí a je pravda, že bych ocenila jak menší vykrajovátko, tak silnější tloušťku kolečka. V troubě pečeme asi 7 minut, do té doby, než začnou kolečka růžovět. Já jsem si vždy nastavila na minutce 5 minut a potom u trouby pečlivě kontrolovala, jestli už kolečka nejsou hotová. Upečené cukroví necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém.

Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a do připravené hmoty poté zašleháme citronovou štávu a rum. Krémem slepujeme kolečka. Nemusíte se toho množství bát. I když to vypadá, že je krému málo, bude stačit na všechny. Nejprve jsem plnila cukrářským sáčkem, což mě po několika minutách začlo nudit. Sáhla jsem tak po klasickém noži a cukroví krémem potírala, stejně jako linecké cukroví.

Jelikož se krém rychle zahřívá a má tendenci roztékat se, dáme kolečka po namazání alespoň na 30 minut do chladu.

Zdobení a poleva: A teď už jen zábavná tečka na závěr. Na polevu rozšleháme cukr s citronovou šťávou a rumem. Polevou natíráme slepená kolečka a navrh posypeme suchem mraženými jahodami. A výsledek? Vypadá a chutná skvěle!

Hotové cukroví dejte do chaldu, nebo za okno 🙂 Tak dobrou chuť a krásné Vánoce, Karolína

citronová kolečka, cukroví citronová kolečka, cukroví citronová kolečka, cukroví citronová kolečka, cukroví

Mohlo by se vám líbit

BEAUTY BOX MARIE CLAIRE PODZIM/ZIMA 2017

Recenze rtěnek MAYBELLINE Color Sensational Matte

Srovnání silver šampónů

Nákupy a novinky / Duben 2018

NEJLEPŠÍ KOSMETIKA 2017 – PEČUJÍCÍ

Maybelline Blogger School / Kosmetické tipy a triky

3 TIPY do kuchyně: Rychlá večeře a sladká tečka? Aneb co mít vždycky doma v lednici!

CESTOVÁNÍ – POLIGNANO A MARE, ITÁLIE

Měkké vánoční perníčky

OUTFIT: Bílé kalhoty

Březový detox: Event se značkou Weleda

Vosí hnízda + náplň

Novinky Dermacol + oblíbené produkty

Květinové dopoledne: Event s Yves Rocher

MAKE-UP INSTITUTE PRAGUE MASTER PRO A-Z 5. TÝDEN

RECEPT Těstoviny s chřestem

Nejsme v tom sami. Aneb slavní s cukrovkou

Designer Outlet Parndorf – nákupy

Essence event #essenceslavi15

Malinový koláč: Rychlý moučník bez vajec

12 tipů pro ještě lepší makronky

Presstrip s Garnierem

SPOTŘEBOVÁNO / ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2017

Houbové rizoto

Monopoli – azurové moře, nádherný přístav i útulné uličky

Dermacol Parfémový difuzér a kniha Lady Dermacol

Kuskus s brokolicí, špenátem a sýrem

Sarah Wilsonová – Sladký život bez cukru + dva recepty

Cestování – Torre A Mare, Itálie

PRODUKTY, KTERÉ MI NESEDLY II.

Ořechové košíčky

Brandnooz box květen 2015

Finlandia Kokos EVENT

Voňavé pohankové palačinky

Pupa Milano Sport Addicted

Soutěž s kosmetikou Catrice

Špenátový Quiche se sýrem

Vyzkoušeno / NOTE Cosmetics

Recept na skvělou tomatovou polévku

SPOTŘEBOVÁNO 1/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Jarní novinky Essence: Rozjasňovač mořské panny i hydratační pěna

To nejlepší z drogérie: Maybelline Eraser Eye Concealer

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ – OSM

Co jsem se díky cukrovce naučila jíst a pít?

Ořechové hvězdičky s polevou

Knižní tipy / DUBEN – Jíst, mládnout, radovat se a Acidobazická rovnováha

TOO FACED CHOCOLATE GOLD PALETKA / Recenze

Recenze glukometru Contour Plus One

Recept na skvělou snídani – ztracené vejce

L’Oréal Elseve Huile Extraordinaire / Recenze

Event #iamstylista: Hair Makeup revoluce od L’Oréal Paris a rozšíření kolekce Colorista

Garnier: Péče na vlasy Oil Repair Intense

Nákupy a novinky z Paříže: Fenty Beauty by Rihanna i vysněná Anastasia Beverly Hills

Sojové produkty ALPRO

RECEPT Kuřecí maso s ricottou a špenátem

Brandnooz box duben 2015

Nejlepší foukaná? V Color Lounge na Chodově

Recept / Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

Abeceda make-upu: Přírodní kosmetika

Náš první brandnooz box

SHARI LAPENA – MANŽELÉ ODVEDLE

Přírodní balzámy CBD

Recenze vůní z e-shopu parfemyzlondyna.cz

Recept na Vánoční kokosové kuličky

Bourjois krémové oční stíny Satin Edition & Metal Edition

Brandnooz box březen 2015

Babiččino Linecké cukroví

Recept Domácí burger s gorgonzolou

Francouzké makronky recept / French Macarons recipe

Gnocchi se špenátem, které zvládneš i ty!

Lívance bez kynutí

Rajčatovo houbová omáčka s nivou a těstovinami

OUTFIT: Lněné tričko

Havlíkova Apotéka – Andělská tvář, Kouzelná studánka, Havlíkův přírodní zázrak

Abeceda make-upu: Dehydratovaná pleť – když krém a voda nestačí

Tom Rob Smith – Farma

Lauren Graham – Rychleji mluvit nedokážu

Testuji pro Cosmopolitan

L’Oréal Paris: Cukrové peelingy Smooth Sugars

Sluneční ochrana A-DERMA

Abeceda make-upu: Typy pleti

Inzulínová pumpa a sensory

Dobroty, které si neodpustím i přes to, že mám cukrovku

Marie Claire Beauty Box JARO 2018

Novinky NIVEA / Recenze

Jarní event s Klorane / Péče o vlasy a nově i o tělo

Yves Rocher Hydra Végétal / Recenze

Dijonský dresing na salát

Snídaně s Procter & Gamble

Pomůcky, bez kterých to s cukrovkou nejde

Dermacol Aroma Ritual Jablko se skořicí

Soutěž / Zaměřeno na rty

Únorové novinky Maybelline / Rozjasňovač Master Chrome a kokosová řasenka Total Temptation

Nejlepší kosmetika 2017 – dekorativní

Tom’ s Burger recenze

Rimmel Transparentní pudr Insta Fix & Matte

Recept na čerstvý zázvorový čaj

Kokosový olej, jak ho (možná) neznáte

Křehké vanilkové rohlíčky od babičky

Cheesecake, který stojí za to!

SPOTŘEBOVÁNO 2/2 – ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, LEDEN, ÚNOR

Brusinkové a Meruňkové nepečené kuličky

Smršť třpytek: Event v MUIP se značkou MAC

Datlové a švestkové RAW kuličky

Salát s hruškou a brusinkami

Pupa Milano limitovaná edice Like A Doll a Collection Privée

Nejlepší recept na Jahodové knedlíky

SOSKIN CC CREAM COLOR CONTROL 3 IN 1

Bezová šťáva / Recept

Nákupy a novinky / Květen 2018

Francouzský slaný koláč Quiche s brokolicí / Recept

Recept na Jarní závitky

BeepEgg a recept na Caesar salát s vejcem

Dia tipy – ledové čaje bez cukru a sladidel

Zalomení kanyly u inzulínové pumpy

Jak správně pečovat o pleť? Event se značkou Mixa

Alpro setkání blogerek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *