RECEPT: Hrstková polévka + event s zena-in.cz a Menu Gold

0

Jsem polívková. Nejvíc mi polívky chutnají od maminky. V Praze je ale vařím jen málo. Většinou totiž udělám celý hrnec a polévka by nám vystačila tak na měsíc. Občas se ale té chuti nedá odolat a uvařím gulášovku, tomatovou polévku (recept) nebo česnečku. Na eventu zena-in.cz jsme vařili. Nejen polévky. A kulinářský workshop mě zase nakopl k tomu, abych polévku uvařila. Hrstková polévka mě totiž nadchla.

Základem hrskové polévky jsou luštěniny. Myslela jsem si, že mi polévka chutnat nebude. Opak byl pravdou a proto jsem se rozhodla, že jí vyzkouším i doma. V dnešním článku pro vás mám tedy recept a pár řádků o tom, jak se mi na kulinářském eventu líbilo. Nejdřív ale pojďme vařit…

Na hrstkovou polévku budeme potřebovat:

  • 1/2 balíčku směsi Hrstka
  • 2 menší brambory
  • 3 mrkve
  • čerstvou petžel
  • čerstvou pažitku
  • sůl a pepř
  • olej
  • menší cibuli, 3 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • trochu květáku
  • klobásu

Postup:

Směs  si přes noc namočíme do vody. Stačí ji namočit i na dvě hodiny, ale budete jí pak vařit místo dvaceti minut padesát. Směs si můžete vytvořit i z luštěnin, které máte doma. Stejně tak můžete doma posbírat zbylou zeleninu a tu do polévky přidat. Podobně jsem to udělala i já. Jsem ráda, že je to s hotovou směsí na hrstku rychlé a nemusím řešit to, že se mi čočka úplně rozvaří a fazole budou tvrdé.

Nejdříve si dáme do neosolené vody vařit Hrstku. Uvařená bude asi za 20 minut. Záleží na tom, jak moc máte rádi luštěniny uvařené. U této polévky není chyba, když se vám luštěniny rozvaří.

V druhém hrnci si na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený řapíkatý celer, brambor a česnek a pár minut opékáme. Poté přidáme vodu a vaříme do té doby, než budou brambory měkké. Na pár minut přidáme na jemno nakrájenou mrkev, květák a pořádnou dávku pažitky a petržele. Díky bylinkám dostane polévka nádhernou barvu i skvělou chuť. Polévku pořádně osolíme a opepříme. Do hrnce přidáme slitou hrstku a polévka je hotová.

Jako bonus můžete pokrájet klobásku, osmahnout ji na kapce oleje a přidat do polévky. Je to dobrota!

hrstková polévka hrstková polévka hrstková polévka hrstková polévka

Kulinářský event s Menu Gold

Na event do Tančíčí kuchyně jsem byla pozvaná díky stránkám zena-in.cz. Celkem jsme vařili 4 recepty, já jsem pomáhala s bezmasou variantou Tikka Masala. Nejvíce mi chutnala hrstková polévka a mléčná rýže. Ochutnala jsem ale i fazolové brownies. Mléčnou rýži chci doma také vyzkoušet. Myslím, že bude ideální třeba na snídani, nebo k svačině. A teď jsem na ní dostala chuť, mňam! Podívejte se na fotky a dejte mi vědět, jestli hrstkovou polévku vaříte i doma.

Krásný den, Karolína

p.s za část fotek i za pozvání děkuji zastoupení zena-in.cz

Napsat komentář

Prosím napište komentář!
Vaše jméno