Recept na skvělou tomatovou polévku

5

Jak asi víte, vařím poměrně ráda, ale nerada se s jídlem dělám moc dlouho a nerada zkouším nové chutě, nebo to, co neznám. Což je opak Honzíka, protože ten ochutnává nové jídla velice rád. Poslední dobou mě opět začalo bavit vaření, takže jsem zkoušela několik nových receptů, od snídaní, až po večeře. A moc nám zachutnala tomatová polévka, kterou jsem se rozhodla vyzkoušet potom, co jsme si jí dali několikrát v restauraci.

Myslela jsem si, že se mi na první pokus nepovede a že polévka bude těžká. Překvapilo mě, že byla hotová raz, dva a chutnala právě jako v restauraci. A dnes se s Vámi podělím o jednoduchý recept.

Připravte si:

  • olivový olej
  • 2 šalotky (může být i 1 cibule)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat ve vlastní šťávě (doporučuji koupit kvalitnější, jako jsme to udělali my)
  • 500 ml zeleninového vývaru (použila jsem v kostce – já vím, jsem ostuda)
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř
  • hrst lístků bazalky (určitě zvolte čerstvou) nebo bazalkové pesto (my jsme zapomněli koupit, ale v polívce je výborné!!)
  • zakysanou smetanu
  • parmezán
  • tousty k podávání

Postup:

Na olivovém oleji si zpěníme nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme rajčata, 500 ml zeleninového vývaru, bobkový list, sůl, pepř a necháme vařit 15 minut.

Po 15 minutých vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme (jen počkejte, až polévka nebude vařící). Vmícháme hrst nasekané bazalky a je to hotovo!

Podávejte s bazalkovým pestem, parmezánem a kouskem pečiva. Můžete přidat i lžíčku zakysané smetany. Je to dobrota!

Které polévky děláte rádi vy? K. 

tomatová polévka

5 KOMENTÁŘE

  1. Mňam ta vypadá úžasně. Cokoliv z rajčat je fajn, nikdy jsem nechápala jak je může někdo nemít rád.

  2. Jéééé hned bych si jí dala! Rajčatovou mám strašně ráda a ten sýr v ní… Mňam, úplně jsi mi udělala chutě! 🙂

Comments are closed.