RECEPT: Salát s hruškou a brusinkami

2

Když jsem si projížděla mé recepty na blogu, překvapilo mě, kolik zelené barvy se v mých jídlech objevuje. Špenát, brokolice a saláty jsou mé oblíbené ingredience, takže je děláme s Honzou často a rádi a vlastně už mi to příjde úplně normální a tu zelenou barvu v jídlech kolikrát nevidím. Dnes mám pro Vás další zelený recept (mohla bych založit nějákou rubriku zelené recepty, co říkáte?). Tentokrát je to můj oblíbený salát s hruškou a sušenými brusinkami, který jsem se naučila dělat díky jedné saláterii v Praze, kde dělají něco podobného. Jídlo je rychlé, zdravé a chutné. A jak jistě víte, jsem milovník rychlé a dobré kuchyně. Pokud Vás kombinace salátu, hrušky a brusinek děsí, zkuste to a věřte mi, že z největší pravděpodobností si salát zamilujete. Poprvé se mi do tohoto salátu také moc nechtělo.

Na dvě porce budete potřebovat:

  • směs salátů, římský salát, polníček, nebo kterýkoli salát, který máte doma, nebo ho zkrátka máte rádi (Já kupuji pokaždé něco jiného a salát nám vždy chutnal. Jedinou rukolu bych do tohoto receptu nepoužívala a zpracovala bych jí jinak, je na mě moc výrazná). Množství nechám na Vás, záleží, jak moc velký hlad máte.
  • 1 hrušku
  • větší hrst sušených brusinek (my máme osvědčené ty z Lidlu)
  • pečivo
  • dijonský dresing

Do mísy připravíme omytý salát, který jsme předtím nechali dobře okapat. Nakrájenou hrušku (na kostičky) a sušené brusinky přidáme k salátu a připravíme si dijonský dresing, o kterém jsem Vám psala v tomto článku.  Je to trocha olivového oleje, vody, dijonské hořčice, citrónové šťávy, pepře a soli, popřípadě bylinek, nebo parmezánu. Do tohoto salátu s hruškou a brusinkami doporučuji přidat parmezán, chutě se skvěle doplňují a dohromady je to jedna velká dobrota. Je to taková odnož francouzkého dresingu na salát a jedno z mých nejoblíbenějších francouzkých jídel vůbec.

Salát máte kompletně hotový do 15 minut a hodí se i k masu, nebo třeba hermenínu, místo přílohy.

Dobrou chuť a pokud budete salát zkoušet napište mi, jak Vám chutnal 🙂 Karolína.

2 KOMENTÁŘE

Comments are closed.